Prenumerera på nyheterna

Regn hotar 14 timmars processioner på lördag

Efter två inställda påskprocessioner i Málaga blir det på lördag inte mindre än 14 timmars processioner från lördag klockan 12.40 till 04.40 söndag morgon. Kollektivtrafiken utökar turtätheten då uppskattningsvis över 250.000 väntas vara på plats.

Lokalbussar, regionalbussar tunnelbanan och taxi har utökat program inför lördagens ”Procesión Magna” för att fira 100-årsjubileet för Málagas påsksamfund.

Däremot har inte pendeltåget Cercanías utökat sitt prorgram. Det betyder att det sista pendeltåget på linjen C-1 lämnar Málaga 23.30 med destination Fuengirola. C-2 från Málaga till Álora har sista avgång 21.40.

Totalt kommer 16 troner att bäras runt i de centrala delarna av Málaga från klockan 12.40 och fram till 04.40 söndag morgon.

Processionernas sammanslutning Agrupación de Cofradías har inte mindre än 24.000 stolar utplacerade i centrum för att hyra under evenemanget.

Samtidigt uppger väderlekstjänsten att det kan komma regn på lördag. Läget förändras från dag till dag och först på torsdag kan man mera exakt säga hur vädret blir på lördag.

Om prognoserna i nuläget slår in kan det falla 25 mm regn i Málaga på lördag. Mest regn väntas i Rondaområdet med upp till 100 mm medan Antequera kan få 50 mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.