Prenumerera på nyheterna

Rejält uppsving i Nerja

Nerja kommun på östra Costa del Sol rapporterar om ett rejält uppsving under sommaren. 8,4 procent av Málagaprovinsens öppna hotell ligger i Nerja som redovisar en beläggning på cirka 77 procent.

Det var en glad borgmästare José Alberto Armijo (Partido Popular) som nyligen kallade till pressträff tillsammans med regionregeringens delegat i provinsen, Patricia Navarro, för att presentera siffrorna över turismen i kommunen.

Av cirka 300 hotell som är öppna i nuläget i provinsen är 25 belägna i Nerja.

– Av 3.300 hotellbäddar är beläggningen 77 procent. Det är 15 procentenheter högre jämfört med genomsnittet i provinsen. Kommunen har gjort ett bra arbete med att förstärka turistsektorn, säger Patricia Navarro (bilden).

Även de kända Nerjagrotterna som normalt är det mest besökta turistmålet i provinsen redovisar ett uppsving i besöksantal. Antalet besökare ligger nu på cirka 70 procent av det antal som redovisades innan covid-19-pandemin slog till.

Eftersom 14-dagarsincidensen över smittade är hög befinner sig vårddistriktet Axarquía i riskzon 3 varför beläggningen av besökare får vara högst 65 procent av det normala.

Trots det räknar Nerjagrotterna med 225.000 besökare under året vilket är 35 procent färre jämfört med tiden före covid-19. Under fjolåret besöktes grottorna av 145.000 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.