Prenumerera på nyheterna

Rekord i antikroppar hos äldre i Madrid

En färsk studie vid sjukhuset Gregorio Marañón visar att rekordhöga nivåer av antikroppar har uppmätts på ålderdomshem i Madrid. Studien visar att upp till 70 procent av de äldre har antikroppar mot coronavirus.

Äldreboende i Madridregionen drabbades hårt när covid-19-pandemin satte in. Nu visar en färsk studie att 70 procent av invånarna i Madrids äldreboende har utvecklat antikroppar mot coronaviruset. Det är den högsta antikroppsnivå som hittills uppmätts i Spanien.

Samma studie visar att 30 procent av de anställda utvecklat antikroppar.

Syftet med studien är att få kunskap i hur äldre kan skyddas bättre och hur utsatta de är. PCR-test har gjorts på 2.500 personer vid tretton äldreboende i Madridregionen.

Doktor Emilio Bouza som ansvarar för studien säger till dagstidningen El Mundo att de slutsatser som kan dras av studien visar att de äldre kan leva ett normalt liv och få besök av släktingar och även gå på promenader.

När det gäller vårdpersonal har de utvecklat en högre procentsats jämfört med befolkningen i allmänhet där enligt centralregerings studie 11,4 procent har utvecklat antikroppar mot coronavirus.

Spaniens äldreboende har drabbats hårt av covid-19-pandemin. Minst 19.175 dödsfall har rapporterats. I dagsläget pågår hundratals utredningar av åklagare när det gäller antalet dödsfall vid äldreboende i Spanien.

”Det finns äldre som lämnades för att dö. Åldern är inget skäl till att dra in på livsnödvändig vård”, säger en åklagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.