Rekordmånga turister väntas till Spanien i sommar

Antalet internationella besökare till Spanien förväntas bli rekordstort i sommar, det kommer i så fall att innebära att det blir sjunde året i rad med tillväxt, enligt gårdagens uttalande från industriminister Reyes Maroto.

Spanien är världens näst mest besökta land efter Frankrike och turismen spelar en avgörande roll för den inhemska ekonomin, den står för nästan 12% av bruttonationalprodukten.

Maroto berättade på onsdagens presskonferens att det förväntas över 29,6 miljoner besökare, en halv miljon fler än förra sommaren.

Turisternas spenderingar förväntas också slå nya rekord, den har hittills växt med 3,2% under perioden juli till september varje år för att nu landa på cirka 33,9 miljarder euro, sa ministern.

Storbritannien och Tyskland är de enskilt största marknaderna med 18,5 respektive 11,4 miljoner besökare. Men Spanien fokuserar nu på att locka turister från nya marknader som till exempel Kina, samtidigt som de konsoliderar redan befintliga mogna marknader. Moroto sa att mindre än en procent av de kinesiska turisterna som reser ut i världen under förra året valde Spanien för sin semester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.