Prenumerera på nyheterna

Rekordstort intresse för lyxvillor i Marbella

Fastighetsbranschen med lyxvillor värderade över tio miljoner euro växer. Trots covid-19-pandemin, perimeterkarantän och begränsningar. Nyligen gjordes en storaffär i Marbella där ett objekt med tio sovrum och tretton badrum såldes för 40 miljoner euro.

Världen upplever den svåraste hälsokrisen på väldigt länge med nedstängningar och karantän. Det gör också att många vill byta upp sig till större hus och öppna ytor.

På Costa del Sol lyser fortsatt den spanska solen och här går det att hitta ett skönt klimat, ett behagligt privatliv och lyx.

Nyligen sålde fastighetsmäklaren Drumelia Real Estate ett objekt på 40 miljoner euro. Lyxvillan som ligger i det fashionabla området Sierra Blanca hade varit ute till försäljning sedan 30 september 2019.

Det beskrivs som ett klassiskt palats med grekiskinspirerad korintiska pelare och marmorfasader. Unikt för sitt läge med utsikt mot berg och hav.

Arkitekten Jesús del Valle Cardenete fick 2017 motta priset Maceal för vackraste lyxvillan som är på 3.000 kvadratmeter. Tomten är på 6.000 kvadratmeter.

Byggherre är den brittiske medborgaren Joe Ricotta som tog tre år på sig innan det var klart.

Artur Loginov, direktör för Drumelia säger att intresset för objekt på över tio miljoner euro ökar:

– Utländska köpare eller investerare är inte rädd för Covid-19 eller de begränsningar som för närvarande finns. De fortsätter att satsa och investera i Marbella. Intresset har aldrig varit så stort som under 2020, säger Loginov.

I stället för att leta exklusiva lägenheter i centrum är det numera fristående villor med stor tomt och i avskilda tystare områden som lockar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.