Prenumerera på nyheterna

Renat avloppsvatten bevattnar nu 40 golfbanor

Renat avloppsvatten bevattnar i dagsläget inte mindre än 40 golfbanor på Costa del Sol. Vattenreservoarerna är på rekordlåga nivåer och det råder brist på vatten. En investering på nio miljoner euro för att öka produktionstakten vid reningsverket EDAR i La Víbora, Marbella, gör att anläggningen nu producerar 14.000 kubikmeter vatten om dagen. Vatten som används för att bevattna kustens golfbanor.

Det är Diario SUR som på fredagen berättar om de klara förbättringar som gjorts senaste tiden för att återanvända renat avloppsvatten och distribuera det i vattenledningsnätet så att det når 40 golfbanor på kusten.

Det är bolagen Acosol och Acuamed som ansvarar för vattennätet och distributionen. 9.159.699,10 euro har satsats för att öka produktionen vid anläggningen EDAR (Estación Depuradora de Aguas Residuales) i La Víbora nära Marbella. 14.000 kubikmeter om dagen klarar anläggningen att distribuera.

Totalt är det 40 golfbanor som är inkopplade på nätet. Det är banor som ligger i området mellan Torremolinos och Manilva på västra Costa del Sol. Även kommunala parker och trädgårdar i Marbella kommer att kopplas upp på vattenledningsnätet.

Projektet har utvecklats i två faser sedan 2015. En ny pumpstation har installerats som ska klara av 20.000 kubikmeter vatten om dagen vilken gör att produktionen skulle kunna öka ytterligare.

Vårt mål är att fokusera på hållbarhet inom turistnäringen som är en prioritering, säger, Carlos Cañavate, VD vid Acosol, till tidningen.

(Foto: Twitter @AcosolSA)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.