Prenumerera på nyheterna

Renoveringen av Marbellas tjurfäktningsarena klar

Renoveringen och ombyggnaden av tjurfäktningsarenan Plaza de Toros i Marbella är klar. I framtiden väntar kulturevenemang av olika slag också tjurfäktningar. Kommunen kommer att ta in anbud för den som vill driva anläggningen.

”Marbellas Plaza de Toros är en av våra huvudattraktioner och målet har varit att renovera den och utrusta den med alla nödvändiga säkerhetsåtgärder. Vi kommer att arbeta med arenan så att den kan erbjuda kulturella evenemang för alla” skriver Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz på Twitter.

Den 29 oktober ifjol inleddes arbetena med den då slitna arenan som invigdes 11 juni 1964.

Budgeten har legat på 800.000 euro. Arbetet har bland annat bestått av reparation av taket, 955 kvadratmeter äldre kakel har bytts ut, ommålning av hela anläggningen, ny belysning, nytt brandbekämpningssystem och bättre tillgänglighet som ska göra det enklare för besökare.

Även driften för de barer, föreningar och andra verksamheter på bottenplan har säkerställts med renoveringen. I arenan finns en pensionärsbar.

Det är Marbella kommun som har tagit över ansvaret för arenan efter Toreo S.L. Vilka som ska driva arenan är i skrivande stund inte klart, eftersom det ska läggas ut på anbud.

Att kommunen tog beslutet av renovera arenan beror på att det saknas arenakapacitet i Marbella. I framtiden är det meningen att Plaza de Toros ska användas till olika evenemang som musikuppträdanden och dans.

Borgmästaren räknar med att arenan ska tas i drift nästa år. Kommunen utesluter inte heller att det blir tjurfäktningar eftersom alla kulturevenemang välkomnas.

– Tjurfäktning är också kultur är och idén är att den ska vara öppen för evenemang av alla slag, säger Ángeles Muñoz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.