Prenumerera på nyheterna

Repsol och Kia tillkännager en överenskommelse för laddning av elfordon

Det spanska energibolaget Repsol har tecknat ett avtal med den sydkoreanska multinationella biltillverkaren Kia om installation av laddningsstationer för elbilar och plug-in hybridfordon samt en rad andra relaterade tjänster.

Repsol som framförallt är känt som det ledande spanska olje- och gasföretaget har gradvis ökat sitt engagemang för elfordon. Enligt det nu ingångna avtalet kommer Repsol att installera laddningsstationer på 220 Kia försäljningsställen i Spanien. Kia kommer enligt avtalet att kunna erbjuda sina kunder fördelaktiga villkor för installation av Repsols laddningsstationer för hemmabruk.

Dessutom kommer kunderna hos de två företagen att kunna ladda sina fordon på över 250 av Repsols befintliga laddstationer (inklusive 50 DC snabbladdare) med 50% rabatt om de är kunder till Repsols eldistribution. Kunderna kommer också att få en kredit på upp till 150 euro i Waylet, Repsols betalningsapp. Den appen kan användas på företagets 3.400 servicestationer samt ett brett nätverk av andra företag. Kias kunder kommer dessutom som ett exklusivt erbjudande att kunna ladda sina fordon 2 gånger gratis per månad.

Avtalet innefattar också personliga lösningar för fordonsflottor, företag och återförsäljare.

De två företagen har redan samarbetat i över två år när det gäller Plug-in bilar, detta sedan 500 Kia Niro PHEV lanserades i WIBLE-bildelningstjänst i Madrid. Enligt Repsol har WIBLE 170.000 registrerade användare, som har gjort mer än 1,4 miljoner resor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.