Prenumerera på nyheterna

Res med oss till Madrid

Spaniens hjärta och huvudstad. Det sägs att hösten är bäst i Madrid. Sommarhettan har försvunnit och det är lätt att flanera runt. Konstutställningar, en julhandel som ligger i startgroparna, god mat och tapas på några av landets bästa krogar. Det finns många anledningar att besöka Madrid.
Den 19 till 22 november arrangerar Svenska Magasinet i samarbete med den auktoriserade guiden Siv Ling en fyradagarsresa till Madrid och närområdet. Hela programmet hittar du HÄR

Vi besöker bland annat det vackra kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista.

Dessutom väntar ett besök i Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshus och träbalkonger som omger Plaza Mayor. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon”.

Detta är en resa för dig som vill lära dig mer om Spanien och varför landet ser ut som det gör idag. Det är en resa tillbaka i tiden med de båda kungliga släkterna Habsburg och Bourbon som satt sin prägel på Madrid.

Det finns även tid för att själv utforska huvudstaden. Här finns monument och museer, en outtömlig källa av sevärdheter. Pradomusset som har en av världens främsta konstsamlingar fyllde 200 år 2019. Lägg till Museo Thyssen Bornemisza och Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía med Picassos kända verk ”Guernica” är bara något av allt.

Eller Palacio Real (Kungliga Slottet) med 2.200 rum är också värt ett besök.

Madrid är en fantastisk stad att bara flanera runt i. Vackra hus, breda avenyer, tapasbarer och folkliv. Här finns den vackra Retiroparken och utmärkt shopping längs eleganta affärsgator.

Resans avskedslunch tar vi i Segovia, beläget på en klippa tusen meter över havet som omges av två floder. Varje epok har satt sina spår i Segovia, vilket gör den till en av de kulturminnesrikaste städerna med den romerska akvedukten.

Förutom utflykten till Aranjuez och Chinchon som nämns ovan besöker vi även i år Valle de los Caidos och El Pardo-slottet som ligger i den vackra naturparken Monte el Pardo.

Frågor och anmälan till Siv Ling som har lagt upp programmet på +34 609 577 162, e-post: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.