Prenumerera på nyheterna

Resenärernas rättigheter under coronakrisen

Inställda flyg och stängda hotell. Från mitten av mars har det varit gigantiska problem när det gäller resor. Under påskveckan var det tusentals inställda flygavgångar och miljontals avbokade hotellrum. Och maj och juni hänger fortfarande i luften.

Många resebyråer i Spanien erbjuder voucher som gäller under ett år. Men de är tvungna att betala tillbaka pengarna om den inte används.

Flygbolagen erbjuder voucher, bonus eller möjlighet till ombokning. Den spanska regeringen publicerade i förra veckan ett dekret som säger att resebyråer ska ge konsumenter en ”voucher” för resan som är giltig under ett år. Om den inte använts ska pengar returneras. Flygbolagen har 60 dagar på sig från tidigare sju dagar att göra samma sak.

En voucher är inte obligatoriskt. Resebyråer är skyldigt att returnera pengarna direkt om det inte är så att leverantörerna av tjänsterna, som flygbolag och hotell, har betalat dig beloppet.

Hur är det då med resor som är bokade under maj, juni och juli?

Experter rekommenderar att du har is i magen och väntar några veckor. Om restriktionerna i resandet fortsätter i Spanien kommer samma villkor att införas som under mars och april.

Nu kan du bara tillåtas att avboka eller boka om genom att betala en extra kostnad. Eller om du nu inte har en försäkring vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.