Prenumerera på nyheterna

Resklar – UD:s reseinformation direkt i fickan

Är du på resande fot i Spanien och vill ha senaste aktuella reseinformation? Då kan UD Resklar-appen vara ett bra redskap. Den är numera uppdaterad och använder platstjänster och pushnotiser som gör det enklare för dig att hålla koll under din resa.

Den nya appen innehåller nyheter som bland annat:
Platstjänster – för att lättare få relevant information i det land du befinner dig.
Pushnotiser – för att lättare få information vid en kris eller händelse i landet du befinner dig.
Möjlighet att skriva upp sig på svensklistan direkt i appen.
Ny grafisk profil.

Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål. Som myndighet har vi på UD ett ansvar att erbjuda information och vägledning. Vi har därför tagit fram en ny app som gör det enklare för dig att uppfylla ditt ansvar: att hålla koll.

På Utrikesdepartementets nya app finns reseinformation från Sveriges ambassader samlade på ett ställe. Den använder platstjänster och pushnotiser för att snabbt kunna skicka ut den senaste informationen du behöver för ditt resmål.

Vi sparar förstås ingen data om dig eller din resa. UD kan inte se var du befinner dig, men det kommer bli enklare för dig att se var vi befinner oss. Du kan självklart också anmäla din utlandsvistelse till närmaste ambassad direkt i appen, skriver Utrikesdepartementet.

Ladda ner nya UD Resklar där du hämtar dina appar.

Foto: Hedda Eriksson/Regeringskansliet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.