Prenumerera på nyheterna

Rincón de la Victoria blir etappmål vid Spanien runt

La Vuelta a España ingår i Grand Tour som är cykelsportens stora etapplopp. Dit hör även Tour de France (juli) och Giro d’Italia (maj). La Vuelta a España körs mellan den 14 augusti till 5 september. En av etapperna har målgång i Rincón de la Victoria den 24 augusti. Dagen därpå startar nästa etapp i Antequera.

La Vuelta a España eller Spanien runt sänds i hela 190 länder. Tävlingen genererar mellan 225.000 till 275.000 euro per dag vid platser där tävlingen har målgång eller start. Totalt är det 3.000 personer som reser runt under tävlingen, däribland cykelstall, tekniker, media och annat servicefolk.

Provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado (i mitten på bilden) är extra glad i år eftersom en av etapperna har målgång i Rincón de la Victoria där Salado är borgmästare.

2017 passerade tävlingen Torre de Benagalbón och Cala del Moral i kommunen. I år är målgången i Rincón de la Victoria på den 190,2 kilometer långa etappen 24 augusti som startar i Roquetas de Mar (Almería).

Målgången kommer att ligga utmed Avenida del Mediterráneo mellan Plaza Al-Ándalus och Plaza José Domínguez eller mer känt som ”Pepe El Boticario”.

Ett större publikområde med namnet ”Parque Vuelta” monteras upp på Plaza de la Constitución.

Den 25 augusti startar nästa etapp mellan Paseo Real och feriaplatsen i Antequera. Den är på 131,6 kilometer och passerar Córdobaprovinsen med målgång i Valdepeñas de Jaén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.