Prenumerera på nyheterna

Robert Wells firar 30 år med Rhapsody In Rock på Solkusten

Den folkkäre världsartisten Robert Wells är tillbaka på den spanska Solkusten för fjärde gången med konsert på teatern i Mijas lördagen den 16 november. Wells firar 30-årsjubileum med Rhapsody In Rock och Costa del Sol finns med i turnéplanen.

– Vi känner oss hemma på den spanska Solkusten. Det är mycket som drar, publiken, vädret, maten och havet, säger Robert Wells.

Hittills har det blivit tre uppträdanden på Costa del Sol. Nu väntar ett fjärde gästspel. Han utlovar en annorlunda konsert med hans största hits och många anekdoter från en lång karriär.
– Och så bliver det några överraskningar. Vi släpper en julsingel i november och den finns med i repertoaren. Faktum är att det blir premiär i Mijas.

Nära två miljoner människor har sett Rhapsody In Rock. Det har blivit 17 turnéer och över 500 konserter i Skandinavien, USA, Kina, England, Tyskland och Ryssland. Robert Wells glömmer aldrig premiären för 30 år sedan.
– Jag tror att första konserten var en av de tuffaste att göra. Vi var 67 stycken på scen och bara 80 i publiken. Det kändes i plånboken men känslomässigt så var det samtidigt en av de bästa. Då insåg jag att musik var något som jag ville jobba med.

– Gränsöverskridande och interaktivt med publiken. Klassisk musik, Boogie-Woogie, rock, Jazz och improvisationer. Så blir det i Mijas” säger den svenske komponisten, alltid på språng och med nya projekt.

Jubileumsshowen rullar i Sverige och har även besökt Norge, England och Kina.

Robert Wells har under turnén i Sverige tagit med originaluppsättningen med Anders Berglund som redan 1989 dirigerade de första konserterna. Det är de första konserterna sedan 2003 som radarparet Wells och Berglund ställer sig på scenen tillsammans.

Så räkna med att Anders Berglund finns med på scenen i Mijas. Han har ju dessutom bostad i Nerja.

Och inom kort släpps Robert Wells bok ”Blod, Svett & Toner” på Stevali Förlag och nästa år väntar spelningar i Tyskland. Pianocamp “Wells Academy” reser till Kina samtidigt som han arbetar på ett ännu hemligt projekt.

Först gäller Teatro Las Lagunas i Mijas den 16 november tillsammans med sin trio plus The Vocalettes bjuds besökarna på en trevlig musikalisk afton.

Biljettförsäljningen startar 1 oktober
Biljetter till konserten med Robert Wells den 16 november i Teatro Las Lagunas, Mijas, kostar: 30 euro (balkong sidan), 40 euro (balkong) och 50 euro (parkett) och kan köpas hos:

Fuengirola: Unioptica – AHN
Nueva Andalucía: Scandi Supermarket
Nerja: AHN
Manilva: Bruno’s Car Rental
Torre del Mar: Muebles Piramides Puerto
Biljetter kan även bokas via e-mail og telefon till: [email protected] / 670 63 57 86

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.