Prenumerera på nyheterna

Rotary stöttar räddningsarbetare på väg till Beirut

Totalt fem personer från räddningstjänsten från bland annat Almuñécar och Málaga plus fyra hundar har rest till Beirut och Libanon för att hjälpa till i sökarbetet efter den explosion som inträffade tidigare i veckan.

I en lagerbyggnad i hamnen förvarades ammoniumnitratet som ledde till att över 130 människor dog och fler än 5.000 skadades. Det betyder att fler människor har dödats i explosionen i Beirut jämfört med hur många som har avlidit i sviterna av covid-19 i hela Libanon (70).

Totalt är det fem räddningsarbetare från Andalusien som under torsdagen reste till Libanon för att lokalisera överlevande som kan ligga under rasmassorna. Även fyra räddningshundar som ingår i Gerccma (Grupo de Especialistas en Rescate Canino en Catástrofes Método Arcón) åker med. Hundarna är normalt stationerade i Málaga, Sevilla och Almuñécar på Costa Tropical.

Med ekonomiskt stöd av Rotary International i Marbella har gruppen på fem personer och fyra hundar kunnat resa till Beirut på uppdrag av Spaniens ambassad i Libanon, skriver Diario SUR.

Under fredagen ansluter de till övriga räddningslag från Europa och Spanien som redan finns på plats.

De fem räddningsarbetarna är Javier Luque, Jair Pereira och Pedro Luque från Málaga samt Jaime Parejo från Sevilla och David Cabrera från Almuñécar.

Det var meningen att gruppen skulle rest i onsdags men på grund av byråkratiska problem kom de inte iväg förrän på torsdagen.

(Foto: Twitter @cpbmalaga)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.