Prenumerera på nyheterna

Ryanair förlänger perioden med gratis ombokning

Kunder som bokar resor i oktober och november kan boka om gratis för resor fram till den 21 mars 2021. Ombokningarna måste dock göras minst sju dagar före det ursprungliga resedatumet.

Flygbolaget vill med detta erbjuda passagerarna en större flexibilitet, för att de skall kunna planera sina resor i lugn och ro även i pandemitider.

Nu när sommarsäsongen är till ända så skär de också ner på antalet flygningar, de hade tidigare planerat för en minskning på 20%. Men det visar sig nu att efterfrågan är lägre än väntat så minskningen i oktober blir på mellan 40 och 50% jämfört med oktober 2019.

Ryanair konstaterar att kapacitetsminskningarna är nödvändiga på grund av minskningarna av bokningar orsakade av ständiga förändringar av reserestriktioner och EU-regeringars politik. Dessa begränsningar införs med kort varsel, vilket försvårar för konsumenternas möjligheter att boka i förväg. Det irländska flygbolaget välkomnar EU-kommissionens plan att ta bort reserestriktioner inom Europeiska unionen. Relaterade artiklar:
Flygbolagens åtgärder ombord.
Hej Läsare: Priskrig – flyg billigt till Spanien.

Bildtext: Ryanair, Boeing 737-800 (EI-ENI), foto: Adrian Pingstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.