Prenumerera på nyheterna

Ryanair säger upp 432 anställda i Spanien

Enligt fackföreningen USO så sägs personalen upp som en följd av nedläggningarna av basverksamheten på Kanarieöarna och i Girona.

Det berör 327 kabinpersonal och 105 piloter, varav 220 är anställda direkt av Ryanair, 85 från bemanningsföretaget Workforce och 22 från Crewlink. Teneriffa och Girona är de flygplatser som påverkas mest med 100 uppsägningar på vardera, på Gran Canaria är det 69 uppsägningar och på Lanzarote 58.

I går tisdag hölls tre ERE-möten (Expediente de Regulación de Empleo) i Madrid om sysselsättningen, något som krävs enligt spansk lagstiftning. Då avhandlades stängningen den 8 januari av baserna i Girona, Teneriffa syd, Gran Canaria samt Lanzarote.

Ryanair och fackföreningarna har kommit överens om två nya datum för fortsatta förhandlingar, det blir den 25 och 30 oktober. Då skall fackföreningarna ha analyserat den dokumentationen som de har fått och enligt Helena Serrano från Sitcpla så skall de då försöka ”göra allt för att bromsa processen och/eller minimera antalet uppsägningar”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.