Prenumerera på nyheterna

Ryanair startar 69 rutter från Málaga

Från den 21 juni när det nationella nödläget upphör börjar lågprisflygbolaget Ryanair att öppna upp på destinationen Málaga. Från den 1 juli kommer inte mindre än 69 rutter att öppna upp på destinationen Costa del Sol. Totalt blir det 110 anslutningar till flygplatser enbart i Andalusien.

De senaste timmarna har Svenska Magasinets redaktion mottagit flera pressmeddelanden från flygbolag som startar upp trafik på AGP, Málaga-Costa del Sol.

”Spanien är ett av de mest eftertraktade turistmålen bland européer i nuläget” skriver Ryanair i ett pressmeddelande.

Ryanair öppnar inte mindre än 69 anslutningar till Málaga samt 43 till Sevilla samt ytterligare fem till Almería och två till Jerez.

Ryanair är det flygbolag som under fjolåret flög in flest resenärer till Málaga, totalt 4.987.404.

Även Air France och partnern, holländska KLM, meddelar att de utökar trafiken på Málaga. Totalt nio flygplatser i Spanien kommer att trafikeras under sommaren tillsammans med spanska samarbetspartnern Air Europa.

Redan från idag och fram till 1 juli har Air France-KLM-Air Europa trafik på Spanien till 20 procent jämfört med programmet som gäller från 1 juli.

Flygbolaget SAS öppnar upp gradvis med flygningar till Málaga från den 20 juni. Från den 29 juni går det flyg från Köpenhamn varje dag. Från Stockholm/Arlanda öppnar SAS upp gradvis redan i slutet på juni. Från den 2 juli finns det flyg dagligen.

Vid sökningar på Norwegians webbplats kommer det upp flyg till Málaga i juli månad. I dagsläget finns det dock inget officiellt bekräftat från Norwegian att de startar trafik på Málaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.