Prenumerera på nyheterna

Så kontrolleras restriktionerna i påsk

Slumpmässiga kontroller vid region– och provinsgränser och som samordnas mellan regioner. Det är att vänta till påsken. Det finns inte tillräckligt med poliser att bevaka varje person. Det är svårt att kontrollera alla, så personligt ansvar gäller, säger regeringens delegat i Andalusien, Sandra García Martín. Den heta potatisen är vad som händer med inresande utländska turister med flyg inom Schengen.

– De som anländer med flyg och med negativt PCR-test uppfyller kravet för rörlighet inom Schengen. Det har inte förändrats. När de har anlänt till sin destination ska perimeterkarantän för provinserna respekteras, säger Sandra García.

Det betyder att den som anländer till Málaga flygplats med ett högst 72 timmar gammalt negativt PCR-test plus ifyllt hälsoprotokoll kan ta sig till sitt logi som ligger inom provinsen Málaga, som exempelvis Torrox, Nerja, Vélez-Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona eller Manilva.

Senaste helgen rapporteras det cirka 500 upprättade anmälningar totalt i Andalusiens åtta provinser.

Sandra García betonar, vid en tv-intervju på Canal SUR som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till, att kontrollerna behålls och utförs slumpmässigt.

Senaste dygnet rapporteras det om 38 nya smittfall i provinsen Málaga vilket är den lägsta dygnssiffran på en månad. Igår söndag rapporterades 87 fall och i lördags 150.

Antalet Covid-19 smittade per 100.000 invånare i provinsen Málaga är 86,7 senaste 14 dagarna. Senaste sju dagarna är incidenstalet 36,7.

Båda siffrorna är under det andalusiska genomsnittet som är 122,5 respektive 57,3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.