Prenumerera på nyheterna

Säkerheten på stränderna i södra Spanien stärks

Regionalregeringen i Andalusien har aktiverat en plan ”Playas seguras 2020” för att stärka säkerheten på stränderna i sommar. Detta gäller alla Andalusiens stränder, Costa del Sol, Costa Tropical och Costa de la Luz.

Anledning är som kanske de flesta förstår coronavirus-pandemin, en av åtgärderna är anställandet av 3.000 assistenter för att garantera strandbesökarnas säkerhet. Regionalregeringen har avsatt 23,8 miljoner euro för att anställa dessa assistenter. Det var 80.000 personer som sökte tjänsterna och lönen är satt till 1.900 euro netto per månad.

Assistenterna påbörjar sitt arbete idag och har redan genomgått en utbildning vid den Andalusiska skolan för offentlig säkerhet (ESPA). De kommer att informera om strändernas tillträde och kapacitet, säkerställa efterlevnaden av kommunernas beredskapsplaner. De kommer att informera strandgästerna om de meddelanden som utfärdas av behöriga organ för nödsituationer och civilskydd.

De kommer också att informera kommunernas polisstyrkor om incidenter eller åtgärder som genomförts under arbetsdagen. De kommer att utföra hjälp- eller räddningsåtgärder under ledning av de lokala polisstyrkorna eller i förekommande fall, av civilförsvaret de kommer också att ta emot och vägleda besökare. De kommer att kontrollera besökarnas trafik på de angränsande vägarna och de kommer att spela in och vidarebefordra incidenter och slutligen utföra flera andra hjälpuppgifter som anförtros dem.

Den planerade tidsrymden för arbetet är från den 15 juni till den 15 september, med möjlighet till förlängning vid behov. Åtgärden skall dels främja sysselsättningen och dels vara ett stöd för den andalusiska turistnäringen genom att försvara dess goda image och rykte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.