Säkerhetsläget i Barcelona kan ge intäkter för Costa del Sol

Föreningen för hotellentreprenörer på Costa del Sol ”Aechos” kommer att föreslå för en rad aktörer att de otaliga kongresser som idag läggs i Barcelona tillfälligt flyttas till Costa del Sol. De kommer att kontakta Turismo Costa del Sol, Diputación de Málaga, Junta de Andalucía samt även Spaniens regering i ärendet.

Syftet är att erbjuda företagen som organiserar dessa kongresser möjlighet att behålla kongresserna i Spanien då den politiska och sociala osäkerheten i Barcelona kan innebära att de annars läggs utomlands, förklarade Luis Callejón, ordförande för Aehcos.

Aehcos kommer att utforma kommersiella åtgärder för att sammanbinda den privata sektorn och institutionerna med avsikt att fånga upp dessa stora evenemang som varje år drar tusentals kongressdeltagare till Barcelona. Tanken är inte att erbjuda en specifik destination utan att erbjuda Costa del Sol som en enhet, med tillgänglighet på flera kongressanläggningar som de i Málaga, Torremolinos, Marbella och Estepona. Samt att peka på förekomsten av tusentals hotellbäddar i alla kategorier, inklusive femstjärniga lyxhotell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.