Prenumerera på nyheterna

Samtliga körfält öppna på AP-7:an vid avfart Benalmádena

Efter ett flera månaders arbete har samtliga filer på motorvägen AP-7 i Benalmádena öppnats för trafik. Både trafiksäkerheten och rörligheten har förbättrats avsevärt efter ombyggnaden av körfälten.

Totalt är 80 procent av arbetena färdigställda när det gäller avfarten på AP-7:an till Arroyo de la Miel. Det som återstår är de nya rondellerna som byggs under motorvägen som ska vara klara till sommaren 2021.

Av- och påfarten till Arroyo de La Miel har varit känt för ständiga trafikstockningar. Under tidiga år var det långa köer av turister och boende i Benalmádena på väg till eller hem från arbetet som skapade trafikstockningar.

– Trots ett avbrott under sex månader på grund av pandemin är arbetena klara längs motorvägen. Nu väntar nästa fas som kommer att gå i rekordfart, säger Benalmádenas borgmästare Víctor Navas och regeringspartiet PSOE:s talesperson i provinsen Málaga, Miguel Ángel Heredia, som nyligen besökte trafikplats Arroyo de la Miel.

Nu kommer två rondeller att byggas under motorvägen som ska förbättra trafikflödet. 8.400.375,40 euro är avsatta för det slutgiltiga arbetet.

Under normala tider passerar 15.000 motorfordon trafikplatsen. Benalmádena har cirka 70.000 invånare som under sommarmånaderna växer till 200.000.
Läs tidigare artikel inför byggstarten:
Nu ska Solkustens svarta trafikplats byggas bort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.