Prenumerera på nyheterna

San Juan: Bara tre kommuner har stränder öppna

Ikväll onsdag är det dags för San Juan. Bara tre kommuner på Solkusten, Torrox, Casares och Manilva, har stränderna öppna även om övervakningen förstärks.

Tack, säger säkert kommunernas städpatruller. Att städa upp efter San Juan bidrar normalt till årets största sopberg. Enbart i Málaga tog renhållningsarbetarna vid Limasa hand om 40 ton sopor, avfall och skräp efter San Juan 2018.

I Almuñécar på Costa Tropical fick renhållningsarbetarna samla in mellan 80 och 90 ton avfall efter San Juan 2018. Totalt utmed Granadakusten på Costa Tropical tog renhållningen hand om 100 ton avfall det året. I år blir det lite lugnare.

Utmed Granadakusten kommer stränderna att vara öppna men det är inte tillåtet att göra upp eldar, konsumera mat och dryck, spela musik eller sova på stranden mellan klockan 23 till 7 torsdag morgon.

Normalt är det musik och dans och uppgjorda eldar på stränderna under San Juan. 2021 blir som 2020 och strandfirandet uteblir i de flesta kustkommuner på Costa del Sol.

Hundra kilometer kust men i bara tre kommuner är stränderna öppna hela natten. Det är i Casares och Manilva på västra Costa del Sol och i Torrox i Axarquía på östra Costa del Sol, skriver Diario SUR.

Övriga kommuner väljer att hålla tillfarter till stränder stängda från klockan 22 till 08 torsdag morgon. Det blir i huvudsak lokalpolisen som håller kontroll.

Det gäller både Málaga, Mijas, Fuengirola, Estepona och Benalmádena. Torremolinos håller stranden stängd till 9. Marbella håller stränder stängda sedan maj månad mellan midnatt och klockan 6.

Vissa kommuner försöker med andra arrangemang som Benalmádena som bjuder på flamenco på plaza de la Mezquita från klockan 22.

Öster om Málaga håller Rincón de la Victoria stränderna stängda mellan klockan 21 till 7. Vélez-Málaga och Algarrobo håller stängt 00.30 till 8 och Nerja mellan 22 till 7.

Även i Valenciaregionen har de flesta kommuner tagit beslutet att hålla stränder stängda. I Alicante stänger stränderna klockan 21 och i Benidorm 22.30. Torrevieja kommun håller stränderna stängda från klockan 19 till 7 torsdag morgon.

3.000 nationalpoliser och Guardia Civil kommer att kallas ut i Valenciaregionen för att bevaka stränderna mellan onsdag och torsdag, skriver dagstidningen ABC.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.