Prenumerera på nyheterna

San Pedros boulevard får 50 meter högt pariserhjul

Ett 50 meter högt pariserhjul planeras att bygga på San Pedro Alcántaras boulevard och som ska stå klart till nästa sommar. Planerna på pariserhjulet har presenterats efter ett förslag från en privat investerare. Det kommer att bli en helt ny turistattraktion i San Pedro.

Pariserhjulet kommer att placeras i västra änden av boulevarden. Totalt handlar det om en investering på en och en halv miljon euro och projektet uppges redan ha fått grönt ljus från Utvecklingsdepartementet.

Ett beslut från Utvecklingsdepartementet var nödvändigt eftersom pariserhjulet i så fall byggs ovanför A-7:an som går i en tunnel förbi San Pedro.

Projektet presenterades under gårdagen av borgmästaren Ángeles Muñoz tillsammans med den lokale borgmästaren i San Pedro, Javier García samt presidenten för samhällets småföretagarförening Apymespa (Asociación de la Pequeña y Mediana Empresa de San Pedro), Ana García.

Många är positiva till projektet och den utmärkta plats som pariserhjulet får med panoramautsikt över både San Pedro och mot La Concha. Det kommer att smälta in perfekt med boulevarden.

Förslaget kommer från Sociedad Sunset Beach View. Pariserhjulet byggs på en 800 kvadratmeter stor yta och blir 50 meter hög samt får 30 kabiner eller korgar där varje kabin har plats för åtta personer.

Anbudsprocessen väntas ta fyra månader och själva byggtiden sex månader varför pariserhjulet väntas vara i funktion till sommaren 2021, skriver Diario SUR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.