Prenumerera på nyheterna

San Pedros nya vårdcentral öppnar före årets slut

Det andalusiska presidentrådet Elías Bendodo besökte i lördags den nya vårdcentralen i San Pedro Alcántara tillsammans med borgmästaren Ángeles Muñoz. Bendodo berättade att vårdcentralen kommer att öppna före årets slut.

– Det kan beskrivas som en skuld som regionregeringen haft till invånarna i 15 år. De har fått vänta på en ny vårdcentral. Men innan årets slut ska den vara i full funktion. Innan dess ska den förses med nödvändig utrustning, sa Bendodo vid en pressträff.

Den gamla vårdcentralen var på tusen kvadratmeter. Den nya blir på 5.500 så det är en avsevärd skillnad. Det behövs på grund av en ökad efterfrågan, sa Elías Bendodo.

Vårdcentralen får nu totalt 24 konsultationer vilket är tretton fler än tidigare. Det blir även möjligt med mindre kirurgiska ingrepp vid den nya vårdcentralen.

Elías Bendodo tillade att det satsas mycket på hälsovården i Marbella kommun. Sjukhuset Hospital Costa del Sol byggs ut efter en investering på 51 miljoner euro. Vårdcentralerna i Leganitos och Las Albarizas ska renoveras. Här är 1,5 miljoner avsatta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.