Prenumerera på nyheterna

Se upp för turistfällor!

Dåligt utbud, uppblåsta priser och restauranger och barer som är ute efter att ta för mycket betalt av sina gäster. Här är några upplevelser senaste tiden.
Málaga
En restaurang serverade sherry, en Fino, för 9 euro. Fino serveras ofta i mindre glas med fot (så kallade sherryglas eller starkvinsglas) med normalpris 2 till 3 euro. Att dra på med ”värstingsherry” utan att informera om priset är inte ok. När kunden ifrågasatte priset tog kyparen på sig ansvaret och erkände felet med att inte informera.

Ronda
Två par äter lunch. Till förrätten säljs bifftomater in. Pris 12.50 euro per tallrik. Här säljs bifftomater för 25 euro/kilot. Just nu är det säsong för dessa förträffliga och nyttiga tomater som är värda att avnjutas. Men inte till det priset när butikspriset är 3,50 euro/kilot. Skamligt.

Det kan tilläggas att på samma ställe vid kyrktorget försökte de ta betalt för fyra öl när gästen bara hade druckit två. I en butik i närheten försökte de lägga på en euro på ett gratulationskort som skulle kosta 3,50 euro.

På ett nytt hotell, visserligen med skybar, tar de tio euro för en basic gin och tonic utan att erbjuda val av tonic. Klassikern Schweppes fanns inte i sortimentet…

Ursäkta men Ronda är inte Puerto Banus i Marbella, eller har vi missat något?

Redaktionen vill uppmärksamma läsekretsen att hålla koll på notor, utbud och beställningar.

Vilka egna erfarenheter har du? Hör gärna av dig till redaktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.