Prenumerera på nyheterna

Se upp i trafiken!

Kyla och snö fortsätter att påverka delar av norra Spanien och skapar problem i trafiken. Det är ovädret ”Barra” som ger hård vind och kyla även i övriga delar av landet. Upp till 77 vägar över landet är svårframkomliga eller stängda på grund av snöfall.
Det är kallt över stora delar av Europa med flera köldrekord som följd. Även Iberiska halvön och Spanien har drabbats vilket påverkar trafikanter.

För dig som färdas i bil mellan Skandinavien och Spanien är det en god idé att hålla sig uppdaterad via väderlekstjänsten Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) och spanska trafiksäkerhetsverket (Dir. Gral. Tráfico) som publicerar uppdaterad trafikinformation på sociala medier.

Norr om Madrid är trafiksituationen komplicerad med vindbyar upp till 80 kilometer i timmen och snöfall från 1.300 meters höjd vilket kan ge sex centimeter snö på ett dygn.

Av 77 vägar som är svårframkomliga, är tretton i skrivande stund stängda. Vid 46 vägar är användning av kedjor eller vinterdäck obligatoriskt.

På Costa del Sol väntas också vindbyar och lägre temperaturer på mellan 10 till 17 grader under dygnet. I inlandet runt Ronda och Antequera ligger temperaturen på mellan 4 till 13 grader under dygnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.