Prenumerera på nyheterna

Sena matcher när Spanien startar upp La Liga

När fotbollen startar upp ligaspelet fredagen den 12 juni blir det spel alla dagar i veckan och i de varmaste delarna av landet blir det dispens för sen avspark eftersom hettan under sommaren gör spelet omöjligt under dagtid.

Alla delar av hur ligasäsongen skall avslutas är ännu inte färdigförhandlat men huvuddragen är klara. Sannolikt blir avsparken för de flesta matcherna klockan 20:00. Men i de varmaste delarna som Sevilla i Andalusiens inland där temperaturen ofta stiger till en bra bit över 40 grader i skuggan under sommardagarna och där även nätterna är varma blir det senare avsparkar. Hemmamatcherna för Real Betis och Sevilla CF skall därför inte börja innan klockan 23:00, de blir därför inte avslutade innan dagen efter. Det kommer dessutom att tillåtas flera vätskepauser än vad som har tillämpats förut.

Granada ligger också i det varma området men där kommer det alltid en sval vind från Sierra Nevada på kvällarna så där blir det inga senare starter. I Madrid är det också rejält varmt dagtid på sommaren , men de har svalare kvällar och nätter så där har det heller inte medgetts några undantag.

Real Betis har preparerat fotbollsplanen för att den skall tåla att spela på under sommaren. De har bytt ut gräset till tåligt Bermudagräs, en sort som skall tåla att spelas på även under sommaren, med täta matcher utan vanlig tid för återhämtning. Bermudagräs är en grässort som är vanlig i tropikerna eftersom det har ett djupt rotsystem och tål torka mycket bra. Men det är styvt och svårspelat, det är inte behagligt att komma i närkontakt med det då det bokstavligen skär in i huden.

Elva omgångar återstår av ligan. Real Betis inleder med ett derby mot Sevilla FC den 12 juni om inte de spanska hälsomyndigheterna i sista stund kommer med något hinder, med största sannolikhet kommer samtliga matcher att spelas utan publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.