Prenumerera på nyheterna

Senda litoral: Spaniens längsta träbro invigd i Málaga

På söndagen invigdes Spaniens längsta träbro, 270 meter lång, som är en av de längsta i Europa och som är en del av den 180 kilometer långa vandringsleden Senda litoral mellan Nerja och Manilva. Träbron går över flodmynningen av río Guadalhorce strax sydväst om Málaga. Svenska Magasinet hade ett reportage om det vackra naturområdet och trträbron i aprilnumret. Då stod träbron färdig men sedan dess har några ytterligare arbeten fått utföras för att stabilisera bron.

Både vandrare och cyklister kan använda bron.

Många Málagabor passade på att ta en promenad över träbron när den invigdes på söndagen skriver Diario SUR.

– Det är underbart. Äntligen har den öppnat efter så lång tid, säger José Luis López som tillsammans med sina barn passade på att gå över bron.

Både regionregeringen Junta de Andalucías president Juanma Moreno liksom provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado och Málagas borgmästare Francisco de la Torre närvarade vid invigningen precis som det andalusiska presidentrådet Elías Bendodo.

– Det är en arkitektonisk milstolpe men också ett nytt landmärke. Det skulle inte vara möjligt på grund av miljöpåverkan, men med uppfinningsrikedom, djärvhet, talang och vilja är bron idag en verklighet, sa Juanma Moreno.

Med den nya träbron behöver inte vandrare och fotgängare gå utmed en hårt trafikerad väg. Bron är byggd över flodmynningen av Guadalhorce och förbinder paseo marítimo Antonio Machado i Málaga med paseo marítimo i Torremolinos.

Se film här

(Foto: Twitter @diputacionMLG)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.