Prenumerera på nyheterna

Sevilla tar upp konkurrensen med Málaga om New York-flyg

Från maj nästa år blir det fem avgångar i veckan mellan Sevilla och New York. Det blir en konkurrent till rutten Málaga-New York där Delta Air Lines under sommarhalvåret flyger tillsammans med sina samarbetspartner Air France och KLM. En linje som funnits sedan 2008.

Fem avgångar i veckan mellan Sevilla och New York blir en rejäl uppgång för den långväga utrikestrafiken på San Pablo-flygplatsen. Avtalet mellan Sevilla kommun och flygbolaget United Airlines väntas bli undertecknat nästa vecka.

Nyheten kommer bara en vecka efter att Delta Air Lines har öppnat upp på linjen mellan Málaga och JFK i New York som går varje sommarhalvår med en Boeing 757-200 med 164 passagerare. Men från och med maj månad blir Málagaflyget inte ensamma i Andalusien om att trafikera på New York.

Anledningen till intresset för en linje Sevilla-New York är NATO-baserna i Rota och Morón de la Frontera. Efterfrågan är stor bland de amerikanska militärerna och deras familjer. Omkring 20.000 personer reser från Sevilla till New York via flygplatserna i Málaga, Madrid och Lissabon.

Med bil är det bara en timmes bilresa från NATO-baserna till San Pablo-flygplatsen i Sevilla.

Samtidigt hoppas turistmyndigheterna i Andalusien på att få fler amerikanska turister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.