Prenumerera på nyheterna

Sierra Nevada startar sommarsäsongen den 18 juli

Det innebär att det nu blir enkelt att nå södra Spaniens högsta bergstoppar, ett paradis för naturälskare och vandringsentusiaster. Men det erbjuds även ett varierat utbud av aktiviteter för alla åldrar.

Sierra Nevada är kanske mest känt som Europas sydligaste och Spaniens mest exklusiva skidort. Men det är också en nationalpark, det skyddade området är på 86.208 hektar och här finns berg, floder, sjöar och en unik flora och fauna. Bergskedjan har 20 toppar som är över 3.000 meter, skidorten ligger vid Pico de Veleta som är bergskedjans näst högsta topp.

Det är två liftar öppna under sommaren, dels kabinliften Borreguiles som bekvämt transporterar besökarna från restauranger och hotell upp till högre höjder (från 2.149 – 2.683 meter över havet). Kabinliften öppnar 09:30, sista uppfart är 18:00 och sista nedfart 18:15.

Dels stolsliften Veleta som tar besökarna vidare upp till 2.915 meter över havet. Den liften startar klockan 09:45, sista uppfart är 17:45 och sista nedfart 18:00.

Vill man ta sig högre upp så får man använda fötterna, Pico de Veleta med sina 3.398 meter över havet är lättillgänglig från liften. Vill man till Sierra Nevadas högsta topp Mulhacén som med 3.482 meter är Iberiska halvöns högsta bergstopp så är det en lite längre promenad som ibland kan ibland vara svår på grund av snöhinder, men normalt sett sommartid – alls inte är ogörlig.

Som alla kabinbanor och stolsliftar så stänger de om vinden blir för stark och vädret kan lätt slå om i dessa berg. Ett bra tips är att hålla koll på väderprognosen innan man åker upp. Sommarsäsongspriserna för liftarna ligger på en relativt låg nivå och det finns bonusar och flera olika paket som totalt sett ger besökarna mycket valuta för pengarna. Parkeringen är gratis.

Säkerhetsföreskrifter: I kabinliften får högst 4 personer åka tillsammans och godkänd ansiktsmask är obligatorisk. I 4-stollsiften Veleta blir det max 2 personer en i var ände, mask är inte obligatorisk. Kabin och stolslift desinficeras regelbundet med produkter som är godkända och miljövänliga. Dessa åtgärder kan när som helst ändras på order av hälsovårdande myndigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.