Prenumerera på nyheterna

Situationen tillåter inget firande av internationella kvinnodagen

Den internationella kvinnodagen 8 mars står inför dörren. Den riskerar att bidra till ännu en konfrontation i Spanien koalitionsregering mellan PSOE och Unidas Podemos med partiets jämställdhetsminister Irene Montero. Ett beslut ha tagits att högst 500 personer får medverka i en planerad manifestation.

Vi minns bilderna från ifjol. Den internationella kvinnodagen 8 mars i Madrid med över 120.000 feminister. Många av dem arbetar som vårdpersonal och vårdgivare vid särskilda boenden för äldre.

Dagen efter de till sina arbetsplatser. Antalet coronasmittade tog fart och tog sig direkt in på sjukhus och särskilda boenden för äldre.

Landets hälsovårdsminister Carolina Darias säger att det inte är läge för att manifestera på den internationella kvinnodagen 8 mars.

– Situationen tillåter inte det och det skulle inte vara förståndigt att genomföra en manifestation, säger Darias med adress Irene Montero, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Enligt regeringens delegat i Madridregionen, José Manuel Franco, har gränsen sats vid 500 personer.

Madrids borgmästare José Luis Martínez-Almeida har bett om att inga manifestationer arrangeras i år den 8 mars. Och den vice borgmästaren Begoña Villacís (Ciudadanos) menar att det visar brist på gott omdöme att genomföra en manifestation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.