Prenumerera på nyheterna

Sju personer gripna för brott mot äldre man

De gripna anklagas för misshandel samt bedrägeri och stöld av 210.00 euro från en 95-årig man i Antequera i Málagaprovinsen.

En av de gripna är kvinnan som skötte om den gamle mannen samt hennes man, den senare misstänks även för misshandel av den äldre mannen.

95-åringen fick 5.100 euro per månad från 5 olika pensioner i Schweiz och Spanien, det är dessa pengar som de gripna har lagt beslag på. För att undvika upptäckt har de har tagit ut pengarna kontant och därefter satt in dem på olika bankkonton som tillhör olika personer. De har i sammanhanget använt sig av två olika skatterådgivare samt familjemedlemmar. De 210.000 euro som de har tagit har de använt för att köpa ett hus samt flera fordon.

Allt uppdagades på grund av att personalen på en vårdcentral uppmärksammade en hetsig diskussion mellan vårdgivaren (den gripna kvinnan) och den äldre mannen. De kontaktade Guardia Civil som aktiverade säkerhetsplanen som finns för förebyggande av kriminella handlingar mot äldre.

Operationen som fick arbetsnamnet ”Operation Rossignol” nystade så småningom upp hela härvan. De sju gripna anklagas för att tillhöra en kriminell organisation, penningtvätt, bedrägeri, stöld och misshandel.

Utredningen har förts av Guardia Civil i Antequera (Málaga) och i Torrevieja (Alicante), de gripna är spanska och danska medborgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.