Prenumerera på nyheterna

Sjukhus tillåter besök och farväl hos dödssjuk anhörig

Förutom att äldre mår dåligt psykiskt och känslomässigt med isolerade liv som inte bidrar till någon kognitiv stimulans vilket gör att alzheimer och demenssjukdomar ökar, utspelar sig tragiska händelser på sjukhus.

Äldre dödssjuka patienter i covid-19 avlider utan att anhöriga kan sitta med och ta ett sista farväl.

Nu har Regionalsjukhuset i Málaga upprättat ett protokoll för covid-19-patienter som befinner sig i slutet. Protokollet tillåter upp till två familjemedlemmar att närvara i slutskedet.

De anhöriga måste stanna i rummet hela tiden och undvika att passera genom korridorerna förutom när de är tvungna att komma till/från sjukhusområdet, säger sjukhuset i ett uttalande.

Protokollet ingår i sjukhusets strategi för humanisering av SARS-CoV-2-pandemin och att förbättra den emotionella vården för patienter och anhöriga.

Protokollet har utarbetats av en grupp sjukvårdsanställda som sedan pandemin startade har arbetat med att ta hand om isolerade patienter med covid-19-sjukdomen. Protokollet har sedan godkänts av sjukhusets kommitté.

Huvudmålet bör alltid vara att skapa kommunikation och samarbete mellan sjukvårdspersonal, patienter och anhöriga. Det handlar även om att underlätta en mycket svår situation för de anhöriga.
Läs mer:
Ökning av Alzheimers och andra demenssjukdomar efter vårens karantän

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.