Skolbarn ritar på temat en dag utan rök

Skolbarn i Almuñécar och La Herradura har deltagit i en tävling om att rita en teckning med temat ”en dag utan rök”. På lördag i samband med Föreningsträffen ”Encuentro de Asociaciones” kommer utmärkelser att delas ut till de bäst placerade som en jury utser.

På lördag arrangeras Föreningsträffen i Almuñécar där föreningar, sällskap, organisationer och medier deltar. Bland annat kommer Facebookgruppen Almuñécarvänner, webbplatsen news.almunecar.se och webbredaktören Bo Essén att delta liksom Ola Josefsson från Svenska Magasinet. Träffen hålls i El Majuelo-parken mellan klockan 11 och 19.

I samband med den Internationella dagen mot tobak som är instiftad av WHO, på spanska Día Mundial sin Tabaco som hölls i fredags lät Almuñécar kommun tillsammans med hälsovården arrangera ett skoltävling där elever fick göra en teckning på temat ”en dag utan rök”.

Internationella dagen mot tobak fokuserade i år på tobak och lunghälsa. Kampanjen syftar till att få folk att bli medvetna om de negativa konsekvenserna som tobak har för människors lunghälsa med allt från cancer till kroniska andningssjukdomar. Och hur viktig lungorna är för hälsan och välbefinnandet hos alla människor.

Priserna på lördag kommer att bestå av tre individuella priser och ett kollektivt pris för varje kategori.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.