Prenumerera på nyheterna

Slutsålt när tyska flygbolag öppnar upp Mallorca

Det finns inte en plats att få ombord på flyg med Eurowings från Köln, Bonn, Hamburg och Stuttgart till Mallorca förrän efter påsk. Det blev resultatet efter att Robert Koch Institute hävde klassificeringen för Mallorca som riskzon för coronavirus i helgen.

Det gör att tyska turister när de återvänder hem inte behöver ett negativt test eller sitta i karantän. Det som gäller är negativt PCR-test innan de flyger till Balearerna.

Flygbolaget Lufthansa har meddelat att de fördubblar antalet flyg under påsk till Kanarieöarna, Balearerna och andra spanska destinationer som de anser ”särskilt efterfrågade”.

Sedan början av mars har bokningarna till Mallorca ökat med 80 procent och till Kanarieöarna med 20 procent.

Arturo Ortiz, generalsekreteraren för spanska statens turistbyrå (Oficina Española de Turismo) i Berlin säger till den spanska dagstidningen ABC att återhämtningen av tyska turister till Spanien kommer att ske i tre faser.

Mellan maj till juni väntas 35 procent av det normala antalet besöka Spanien. I juli och augusti blir det 50 procent och från september blir det 100 procent, eller samma antal som före pandemin.

Förutom Balearerna kan tyskar resa till Valenciaregionen, Murcia, Extremadura, La Rioja och Castilla-La Mancha. Till övriga regioner är det inte tillåtet enligt tyska myndigheter att resa som turist. I annat fall väntar tio dagars karantän efter hemkomsten till Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.