Prenumerera på nyheterna

Smittsäkrare i Spanien då väljer Östersund träningsläger på Solkusten

Det finns i nuläget ingen reseavrådan från UD vad gäller Spanien. Sedan i förra veckan gör svensk elitfotboll, Sef, en annan bedömning och avråder elitklubbar från utlandsresor. Allsvenska Östersund väljer att åka på träningsläger till Málaga och Costa del Sol under tre veckor, mellan den 16 januari till 6 februari.
”De åtgärder den professionella researrangören har på plats, samt de egna åtgärderna bedömer vi vara tillräckliga”, säger Michael Schahine, VD i Östersund.

”Det är ett beslut taget under stor vånda såklart. Svensk elitfotboll har avrått från utlandsresor, detta gjorde man så sent som i slutet av förra veckan. Men som läget är nu och efter att ha analyserat vad vi måste vara extremt noga med, samt ha en handlingsplan, känner vi oss trygga med att åka”, skriver ÖFK på sin webbplats.

Östersund anser att det kan vara smittsäkrare i Spanien, där man ska leva i en bubbla, än vad det är på hemmaplan.

Provinsen Málaga registrerar 332 nya smittade i coronaviruset sars-cov-2 de senaste 14 dagarna. Det kan jämföras med genomsnittet för Sverige som ligger på 913.

”Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Málaga. Hela truppen anpassar sig efter rådande läge och kommer vara de enda boende på hotellets ena avdelning. Träningsanläggningen kommer vara väl avskärmad för att undvika onödiga kontakter”.

Sammantaget kommer det vara en mer kontrollerad tillvaro för spelare och ledare, istället för att förbereda sig genom att söka träning och matchning i andra städer i Sverige, skriver klubben på sin webbplats.

– Vi kan ha bättre kontroll och ingen kommer kunna röra sig ute i samhället, säger Amir Azrafshan.

Lägret ska pågå mellan den 16 januari och den 6 februari. Det kommer vara intensivt med två pass om dagen och träningsmatcher under lägrets gång.

Flera utländska klubbar befinner sig på Costa del Sol i nuläget för träningsläger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.