Prenumerera på nyheterna

Snabbfärjorna mellan Costa Blanca och Balearerna startar upp

Trafiken med snabbfärjorna från fastlandet till Mallorca, Menorca, Formentera och Ibiza startar upp när både Alicanteprovinsen och Balearerna har gått in i fas 2. Återstarten är planerad till den 25 maj.

Denia på fastlandet får tre avgångar per vecka till Formentera och sju dagar i veckan till Ibiza, fyra av dem går direkt till Ibiza och resten via Formentera. Förbindelsen till Palma de Mallorca upprätthålls med fyra turer per vecka. Denna trafiken läggs till till de färjeförbindelser som redan transporterar gods och passagerare till Balearerna från Valencia. De kommer också att starta trafik mellan öarna, Alcudia på Mallorca och Ciutadella på Menorca samt mellan Palma och Ibiza.

Rederiet Balearia lägger till tre fartyg till de tolv som de redan har. Cecilia Payne trafikerar Palma-Ibiza-Denia-rutten, Ramon Llull kommer att gå mellan Denia, Formentera och Ibiza, och Jaume III går mellan Alcudia och Ciutadella och transporterar både passagerare och fordon.

Rederiet betonar att de prioriterar maximal hälsosäkerhet på samtliga fartyg och har därför strikta protokoll för detta. Detta inkluderar obligatorisk temperaturkontroll på alla passagerare före de får borda någon av fartygen. Det kommer att vidtas åtgärder för att säkerställa social distansering och ansiktsmasker blir obligatoriska ombord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.