Prenumerera på nyheterna

Snabbtåg mellan Málaga och Sevilla på en och en halv timme

Arbetet har startat med att bygga en länge efterlängtad förbifart vid Almodóvar del Río som gör det möjligt att krympa restiden mellan de två andalusiska metropolerna till initialt 1 timme och 35 minuter.

Administratören för järnvägsinfrastruktur (ADIF) har bekräftat att de topografiska arbetena redan har startat och inom några dagar kommer de tunga maskinerna att rulla in i området. Det är fem månader efter att det sista nödvändiga kontraktet för bygget blev signerat, sen har pandemin fördröjt byggstarten.

När den nya förbifarten står klar så betyder det att AVE-tågen mellan Málaga och Sevilla inte behöver in till stationen i Córdoba och där byta spår, utan banan svänger av en bra bit före Córdoba. Det blir en avsevärd reducering av restiden mellan de två storstäderna, idag tar resan 2 timmar och 46 minuter.

Järnvägsprojektet har en budget på 12 miljoner euro och byggtiden beräknas till 20 månader, så trafiken bör kunna komma igång någon gång i mars eller april 2022. Projektet samfinansieras av den Europeiska regionala utvecklingsfonden (Feder), under reglerna för hållbara transporter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.