Prenumerera på nyheterna

Snart dags att vandra över Spaniens längsta hängbro

Törs du? En hängbro 120 centimeter bred, högt upp i luften över en 50 meter djup ravin i El Saltillo. På måndag invigs ett nytt stycke av vandringsleden Gran Senda mellan Canillas de Aceituno och Sedella i Axarquía öster om Málaga. Den nya leden har redan fått namnet Axarquías Caminito del Rey.

Hängbron går över bergsklyftan och vattendraget río Almanchares mellan kommunerna Canillas de Aceituno och Sedella. Hängbron räknas redan som en av landets tre största tillsammans med den som går över Los Cahorros de Monachil (Granada) samt en i de katalanska Pyrenéerna.

Invigningen av bron sammanfaller med att en ny del av vandringsleden Gran Senda de Málaga öppnar i det natursköna och kuperade landskapet med bergstoppen La Maroma utmärker sig. I bakgrunden ligger naturparken och bergskedjorna Sierras de Tejeda, Almijara och Alhama.

Budgeten för projektet har legat på 600.000 euro. Arbetet med att få upp hängbron beskrivs som komplicerat. En helikopter har använts för att få upp materialet.

El Saltillo-rutten börjar på torget i Canillas de Aceituno och har en längd på åtta kilometer, tur och retur.

Och till skillnad mot Caminito del Rey i Desfiladero de los Gaitanes norr om Málaga så är den här leden gratis.

Vandringsleden Gran Senda som går i inlandet är totalt 740 kilometer lång och består av 35 etapper. Cirka två miljoner besökare inom grön och aktiv turism vandrar på leden varje år som går genom 60 kommuner.
Se film från hängbron här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.