Prenumerera på nyheterna

Solheim Cup skapar synergieffekter

Dags för europeiskt segervrål i golfsammanhang på Costa del Golf igen? För första gången kommer damernas motsvarighet till Ryder Cup, det vill säga Solheim Cup, att spelas i Spanien. Under gårdagen hölls den första presskonferensen med många inbjudna gäster och beslutsfattare.

I fritidshamnen Puerto Banús i Marbella närvarade kommunansvariga från både Marbella, Benahavís och Casares tillsammans med provinsstyrelsens ordförande i Diputación de Málaga samt den turistansvarige från regionalregeringen Junta de Andalucía.

Det blir Finca Cortesín i Casares kommun som arrangerar damtävlingen mellan USA:s och Europas bästa spelare 2023. Att Solkusten får evenemanget beskrivs som oerhört viktigt i dessa dagar med covid-19-pandemin som slår hårt mot ekonomin.

Andalusiens turistansvarige, Juan Marín, säger att turneringen är ett internationellt riktmärke. Vi ska inte vänta till 2023 utan redan nu bygga upp den organisation som krävs för att ro detta projekt i land.

Provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado säger att evenemanget kommer att skapa många synergieffekter som sysselsättning och ekonomisk tillväxt, inte bara på kusten och i provinsen utan i hela Andalusien.

Golfnäringen skapar arbetstillfällen. Vi ska komma ihåg att Solkusten ifjol valdes till den bästa golfdestinationen i hela Europa, säger Salado.

Tävlingen spelas på Finca Cortesín mellan den 18 till 24 september 2023. Golfanläggningen som ligger i Casares kommun satsar på hållbarhet och miljötänk. Den bevattnas till hundra procent med renat vatten.

Veckan efter Solheim Cup kommer herrarnas Ryder Cup att spelas i Italien.

Ryder Cup 1997 avgjordes på Valderrama-banan i Cádizprovinsen med Europa som segrare.
Senaste nytt om Europas lag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.