Prenumerera på nyheterna

Solkusten arrangerar sin första ATP-turnering

Det är nyheten som får tennisälskarna på Solkusten att jubla. För första gången kommer en ATP-turnering i tennis att arrangeras i provinsen Málaga. Spelplats blir Club de Tenis Puente Romano i Marbella som arrangerar en tävling i kategorin ATP 250 mellan den 4 till 11 april.

Grussäsongen står inför dörren och vad passar inte bättre än AnyTech365 Andalucía Open på det röda gruset i Marbella. Det blir den första turneringen på grus i Europa.

Tävlingen hamnar efter Masters 1.000 i Miami och före Masters 1.000 i Monte Carlo.

Marbella har under många år varit vad Båstad är för Sverige. En badort vid havet med en trevlig tävlingsanläggning. Och även om det har spelats Davis Cup-tennis och uppvisningsturneringar på centercourten har de riktigt stora tävlingarna på touren saknats.

Marbella är en förstklassig tennisstad och här finns många elitspelare som har platsen som sin naturliga hemmaplan för träning. Världsettan Novak Djokovic liksom Feliciano López, Garbiñe Muguruza och Alejandro Davidovich står ofta på det röda gruset.

En av anledningarna till att Marbella får en ATP-turnering är stödet från regionregeringens idrottsdepartement.
Att Marbella får denna möjlighet bidrar till att befästa Andalusien som ett epicentrum för europeisk sport, säger Javier Imbroda vid myndigheten.

Veckan före ATP-turneringen spelas en Challengeturnering vilket betyder att det blir tävlingstennis i Marbella under två veckor.

32 spelare deltar i Challengeturneringen medan 28 deltar i ATP-turneringen förutom sexton par som spelar dubbel.

Anläggningen Puente Romano har fyra banor totalt som används under AnyTech365 Andalucía Open. Centercourten ”Manolo Santana” blir huvudbana.

Flera tennisturneringar spelas i Spanien under året. Mutua Madrid Open som är en Masters 1000-tävling spelas 2 till 9 maj. Open Banc Sabadell-Trofeo Conde de Godó i Barcelona med klassificeringen ATP 500 spelas 19 till 25 april.

En nyhet under 2021 är ATP 250-tävlingen på Mallorca mellan den 19 till 26 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.