Prenumerera på nyheterna

Solkusten har lägst andel vaccinerade

Bara 62 procent av befolkningen i Fuengirola är fullvaccinerade. Det gör Fuengirola till den kommun med lägst andel. I åldergruppen 20 till 29 år är endast 55,9 procent fullvaccinerade. Det visar siffror över covidvaccineringen fram till 23 november från IECA (Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía).
Bland Andalusiens sjukvårdsdistrikt har Costa del Sol lägst andel vaccinerade. Det visar den genomgång som Diario SUR låtit göra och som redovisas i fredagens nummer.

68 procent av befolkningen i sjukvårdsdistriktet Costa del Sol är fullt vaccinerade. Det är betydligt lägre än det andalusiska genomsnittet på 80,5 eller genomsnittet för Málagaprovinsen, 76, 2 procent. I Granadaprovinsen ligger snittet på 81,5 procent.

Det är omkring 400.000 invånare över 12 år som inte är vaccinerade mot SARS-CoV-2 i Andalusien. Av dessa bor drygt hälften i Málagaprovinsen.

Av samtliga åldersgrupper är de i trettioårsåldern mest ovilliga till att bli vaccinerade följt av dem i tjugoårsåldern. Högsta andel vaccinerade hittar vi hos 80+.

I åldersgruppen 12 till 19 år är 81,9 procent vaccinerade vilket är mer än bland tjugo- och trettioårsåldern. Föräldrar har spelat en viktig roll i att göra barnen medvetna om vaccinering.

Att andelen vaccinerade är lägre på Costa del Sol beror på det stora antalet utlänningar varav vissa inte vill bli vaccinerade. Och även om många utlänningar är bosatta på Solkusten finns möjligheten att en del har blivit vaccinerade i sina ursprungsländer och inte räknas in i statistiken över administrerade doser på Solkusten.

Fuengirola redovisar alltså den lägsta andelen vaccinerade. Lägre än provinsens genomsnitt redovisar även Torremolinos med 68,6 procent följt av Marbella och Benalmádena med 72 och Estepona med 72,1 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.