Prenumerera på nyheterna

Solkusten värd för första Andalucía Open Hickory Golf

Glöm bort modern golfutrustning och lätta klubbor. Det blir tidsenlig klädsel, fluga eller slips, långa kjolar och hattar, ett estetiskt sportevenemang helt enkelt. Med hundraåriga hickoryklubbor. Den 18 september spelas den första officiella tävlingen i Hickory Golf i Andalusien på Parador de Golf i Málaga.

Arrangör är Viajes Master Internacional i samarbete med turistmyndigheten Turismo Costa del Sol.

Evenemang med Hickory Golf är mycket ovanligt i Spanien. Tidigare har tävlingar arrangerats på golfklubben Basozabal i San Sebastián.

Det är förbjudet att använda dagens teknik som golfbilar, eldrivna golfbagar eller klockor som mäter avstånd.

Under golfens ”gyllene era” mellan åren 1900 till 1935 som Hickory Golfklubbor tillverkades. Det var unika golfklubbor tillverkade av träslaget Hickory. Hickory är ett hårt och elastiskt träslag (valnöt).

Glöm bort modern golf med lätta tidsenliga klubbor. Hickorygolf är något helt annat. Skaften är tyngre och har mycket sämre vridstyvhet. Klubborna måste svingas lite lugnare med fokus på rätt tempo och klubborna är mycket mer oförlåtande.

Det är mycket som är annorlunda i Hickorygolf som att bollen får mindre backspin och har en kortare och flackare bollbana. Och du har färre antal klubbor i bagen, sex stycken.

Fredagen den 17 september hålls en välkomstcocktail för alla deltagare. Lördagen den 18 september arrangeras Pro-Am-turneringen som avslutas med lunch och prisutdelning.

Anmälan senast den 31 augusti på webbplatsen viajesmaster.com eller via e-post till: [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.