Prenumerera på nyheterna

Sommarens regler för gemensamma pooler

Det kommer en hel del frågor om bostadsområdenas gemensamma pooler kommer att vara öppna under sommaren och vad som egentligen gäller. Den regionala andalusiska Folkhälsovården har publicerat vägledning via sin officiella bulletin, BOJA (Boletín Oficial de la Junta de Andalucía) och gäller för provinsen Málaga och den autonoma staden Melilla i Nordafrika.

Det handlar om noggrann rengöring och desinfektionen varje dag innan den öppnar. Särskild uppmärksamhet ska ägnas åt utrymmen inomhus som omklädningsrum och toaletter.

Den tillåtna kapaciteten beror på vilken riskzon i smittspridning området befinner sig i.

I dagsläget, 14 juni, befinner sig Costa del Sol i riskzon 1 vilket betyder att det är tillåtet med 100 procents beläggning, vid pooler utomhus som inomhus.

Områden i riskzon 2 där Costa Tropical i Granadaprovinsen i nuläget befinner sig får har 100 procents beläggning vid utomhuspooler och 75 procent inomhus.

Områden i riskzon 3 tillåts ha 75 procents beläggning vid utomhuspooler och 50 procents beläggning inomhus. I riskzon 4 gäller 50 procent respektive 30 procent.

Hälsovårdsmyndigheterna betonar individuellt ansvar och att badgäster håller efter personliga föremål som handdukar.

Tydlig information om hygien och säkerhetsbestämmelser ska vara uppsatt vid pooler. Den som har symtom ska omedelbart lämna anläggningen.

Trots att det nationella nödläget är hävt så är det viktigt att följa tidigare beslut som avstånd på 1,5 meter och regelbunden handtvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.