Prenumerera på nyheterna

Söndergrävd elledning gav överspänning och ödelagda hushållsapparater

Flera hushåll i Gamla stan i Fuengirola har drabbats av ödelagda elektriska hushållsprylar efter att en elledning grävdes sönder i samband med vägarbete på calle Cuesta i onsdags. Den söndergrävda elledningen orsakade överspänning vilket har lett till stora ekonomiska förluster.
Medan vissa hushåll saknade el hade andra hushåll överspänning. Det vill säga det var långt mer än de 230 volt som är normala normal spänning för hushållsström.

Det ledde till att lampor exploderade och ödelagda tv-apparater, mobilladdare, tvättmaskiner plus andra elektriska hushållsprylar.

Fuengirola kommun meddelar på Twitter att de beklagar besväret som har orsakats av vägarbetet med gatan. På fredagen kommer en representant från företaget som utför arbetet att vara på plats vid gathörnet calle Cuesta/calle Palangreros (bilden) för att möta de drabbade och hjälpa till med försäkringsfrågor.

Senaste veckorna har detta inträffat på andra håll i Málagaprovinsen. Den 22 september klockan 19 drabbades mer än 90 familjer i Valle de Abdalajís av överspänning. De är bosatta på calles Juan Chamizo, Fresca, Sol och Sierra.

Familjerna har kontaktat Endesa efter skadorna som uppstod. Enligt borgmästaren José Romero handlar det om skador som värderas till 9.000 euro skriver Diario SUR på fredagen.

Men Endesa har hittills frånsagt sig ansvaret för händelsen i Valle de Abdalajís.

Borgmästaren säger att många äldre blev rädda när lampor exploderade och det kom rök från tv-apparater.

– Vi hade äldre personer som tog bort glassplitter från håret efter att lampor hade exploderat. Lyckligtvis blev det inga personskador, säger borgmästaren.

Fyra dagar efter händelsen fick de drabbade ett brev från Endesa som inte tar på sig ansvaret.

I Valle de Abdalajís är flera av de drabbade yngre, äldre och arbetslösa. Många har inte råd med nya apparater, säger Romero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.