Prenumerera på nyheterna

Sopstrejk under uppsegling i Fuengirola

Uteblivna förhandlingar och sämre arbetsvillkor gör att renhållningsarbetarna och flera fackförbund manar till sopstrejk på obestämd tid i Fuengirola från den 8 oktober.

Enligt fackförbunden CSIF, UGT, USO och CC OO har förhandlingarna strandat med företaget FCC som ansvarar för sophanteringen i Fuengirola kommun. Dessutom rapporteras det om en väsentlig försämring av kollektivavtalen.

Detta ska ligga till grund för den utlysta sopstrejken på obestämd tid från fredag den 8 oktober. Det uppger Diario SUR.

Löneförhandlingar skulle ha inletts i februari 2020 men blev uppskjutna på grund av covid-19-pandemin. Dessutom finns det tveksamheter i samband med att kommunen tilldelade företaget FCC kontraktet med sophanteringen.

Tidigare var det Urbaser som ansvarade för verksamheten. Även då var det konflikter och strejker.

Det rapporteras även om löneskillnader jämfört med andra kommuner där sopåkarna utför samma slags arbete men tjänar långt mer än de som arbetar inom FCC i Fuengirola.

Enligt källor vid kommunen ses det som absolut nödvändigt att förhandlingarna fortsätter och en överenskommelse kan nås för att förhindra att konflikten eskalerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.