Prenumerera på nyheterna

Spanien använder drönare för att bekämpa COVID-19

Som första europeiska land tar nu Spanien till drönare avsedda för jordbruket i anspråk för att snabbt desinficera stora områden.

Det är de spanska militära UME-trupperna som använder dessa för att bespruta stora utomhusområden samt även för desinfektion inuti stora fordon.

Den spanska militären använder sig dels av AGRAS MG-1 som är en stor drönare från den kinesiska tillverkaren DJI samt den mindre DRONHEXA XL från den spanska drönartillverkaren DroneTools.

Den kinesiske tillverkaren DJI är världens största drönartillverkare och har cirka 75% av den globala marknaden. De kinesiska drönarna användes som ett viktigt verktyg för att hantera coronabekämpningen i Kina, dels för desinfektion från luften men också för transporter av medicinska prover och leverans av konsumentartiklar.

AGRAS MG-1 kan bära upp till 10 kg flytande nyttolast och ett område på 4.000 till 6.000 kvadratmeter kan täckas på bara 10 minuter. Detta är 40-60 gånger snabbare än manuell sprutning.

DRONEHEXA XL kan ta laster på upp till 3 kg med en flygtid på upp till 25 minuter vilket gör den idealisk för inspektioner, kartläggningar och besprutning. Tillverkaren DroneTools har sitt huvudkontor i Sevilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.