Prenumerera på nyheterna

Spanien förbereder sig för återstart av fotbollssäsongen

Samtliga lag i La Liga förbereder sig för att säsongen 2019/2020 skall dra igång igen, detta gäller både Primera- och Segunda-lagen.

Den spanska regeringen har förra veckan godkänt att elitidrottare kan starta upp sin träning igen, först med individuella träningar och senare med lagträningar. Den ledande spanska sporttidningen Marca har gjort en sammanställning där man kan läsa om hur de spanska klubbarna startar upp sina träningar.

La Liga har tagit fram ett protokoll hur klubbarna skall agera, de kommer först att genomgå vissa säkerhetsrutiner innan de kan starta sin normala träning. Presidenten för La Liga Javier Tebas har sagt att målet är att den spanska ligan skall starta i juni och att säsongen skall kunna spelas färdigt innan sommaren är över.

Samtliga spanska klubbar skall först coronatesta sina spelare någon gång under denna vecka, därefter måste de vänta 48 timmar på resultatet. Om resultatet visar att spelarna inte har någon smitta så får spelarna börja träna. Klubbarna testar sina spelare olika dagar och de första räknar med att kunna börja träna den 7 maj och de sista den 12 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.