Prenumerera på nyheterna

Spanien fortsatt etta vid sök på flygresor

Spanien är fortsatt etta när semestersugna svenskar söker flygresor. Men jämfört med ifjol är det en nedgång med hela 85 procent. Det visar färsk statistik från flygresor.se. Under augusti 2019 gjordes 688.844 sökningar på destinationen Spanien. I år är siffran 101.837. Sökningarna till Somalia har en ökning på 31 procent.

I ett pressmeddelande skriver flygresor.se att det totala intresset för att flyga är lägre än samma period förra året. Sökningarna i topp20-listan har minskat med ett genomsnitt av 79 procent jämfört med föregående år.

Listan toppas av Spanien, Turkiet och Thailand. Turkiet har klättrat upp från fjärde plats till andra plats och Thailand har åkt ner en plats i år men håller sig fortfarande i topp 3.

Sverige har gått från att vara på åttonde plats till att nu vara på fjärde plats. Även Kroatien har gjort ett rejält hopp upp till en sjätteplats från att vara på tolfteplats. Likaså Egypten har gjort ett kliv upp på listan av de mest sökta länderna i Augusti månad.

USA och Storbritannien är några av de länder som har åkt ner på listan. USA är nu på en åttondeplats från att ha varit på en tredjeplats förra året.
De enda land som har fler sökningar än föregående år är Somalia. Från att ha varit på en sjuttiosjunde plats förra året till att i år hamna på tjugonde plats.

Sökningarna till Somalia har en ökning på 31 procent, från 7.559 till 9.953.

Perioden avser mellan den 1 och 18 augusti för respektive år med sökningar på flyg från Sverige samt Köpenhamn, Danmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.