Prenumerera på nyheterna

Spanien hämtar hem 3.000 strandade turister i Marocko

Den spanska regeringen väntas hyra in en passagerarfärja från rederiet Balearia för att hämta hem 3.000 spanska semesterresenärer som blivit fast i Marocko. Beslutet kommer efter att Marocko ställt in samtliga flyg till Spanien och Frankrike för att stoppa smittspridningen av covid-19.

Uppskattningsvis tre tusen spanska turister, medborgare och residenta, som befinner sig i Marocko, kommer att hämtas hem 6 april tack med en passagerarfärja mellan Tanger och Algeciras.

Utrikesministern Arancha González Laya bekräftar att regeringen alltid hjälper spanjorer som är utomlands. Hon uppmanar också landets medborgare att visa ansvar under sina resor.

– På grund av läget och osäkerheten vid gränser är det bäst att avstå från att resa, säger González Laya till radiokanalen Onda Cero.

Rabat meddelade i tisdags att Marocko ställer in alla flyg till Spanien och Frankrike. Tidigare har landet avbrutit sina flygförbindelser med 39 andra länder däribland Tyskland, Italien, Storbritannien, Belgien och Nederländerna efter upptäckten av nya virusvarianter.

Spaniens ambassad i Marocko uppmanar resenärer att i första hand kontakta flygbolagen för ombokning och även kontakta den spanska konsulära enheten för att organisera hemtransporten.

Marocko är ett av de mest populära turistmålen i Afrika som hade cirka 13 miljoner besökare 2019.

Enligt de marockanska hälsovårdsmyndigheterna har mer än 494.000 personer smittats av coronaviruset sars-cov-2. Cirka 8.800 personer har avlidit i Marocko med Covid-19.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.